Alex Matei
Image default
Tutoriale Parerea mea

Cum să vă curățați mașina de spălat : 5 lucruri pe care le poti face

Știu ce gândești: Sa curăț mașina de spălat? Ei bine, suna nebunesc, dar, chiar și o mașină de spalat trebuie curatata cateodata.

În primul rând, întreținerea regulată a mașinii de spălat va ajuta la prevenirea acumulării de mucegai, praf, murdărie și săpun, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea și îmbrăcămintea dvs. Curățarea este deosebit de importantă pentru mașinile cu încărcare frontală, deoarece garnitura de cauciuc din jurul ușii rămâne umedă. Dacă dețineți o masina de spalat cu incarcatura frontala, după fiecare spalare, folosiți o cârpă de bumbac pentru a usca interiorul ușii și garnitura de cauciuc a acesteia.

De asemenea, mențineți ușa deschisa pentru a permite circulația aerului.

Indiferent de ce fel de mașină de spălat aveți, o dată la trei luni rulați-o goală (fără haine) cu apă caldă și o cană de înălbitor pentru a igieniza și reîmprospăta interiorul mașinii.

Bine, acum aruncăm o privire la alte modalități de a oferi mașinii dvs. de spălat o curățare adecvată pentru a preveni acumularea de ciuperci și alte lucruri daunatoare.

Tablete pentru curatare:

Multe mașini noi de spălat de înaltă eficiență au un mod de curățare conceput pentru a spăla o încărcătură de rufe folosind o tabletă sau lichid special pentru curățare, spălând astfel mașina și hainele în același timp. Produse precum Heitmann sau WPRO pot fi utilizate o dată pe lună, dar nu trebuie să vă bazați doar pe aceste produse.

În timp ce o curățare lunară a mașinii de spălat vă va ajuta, pașii următori ar trebui să fie, de asemenea, pentru a depăși utilizarea unui produs de curățare, iar unele dintre ele sunt puțin mai ieftine decât folosirea tabletelor speciale sau lichide.

Produse naturale:

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt produse de curățare naturale uimitoare și pot fi utilizate în siguranță în mașina de spălat. Adăugați un sfert de oțet alb și o cană de bicarbonat de sodiu în modul de curățare și rulați masina fără haine. Dacă mașina de spălat are o opțiune de înmuiere suplimentară, rulați-o pentru a permite amestecului de curățare să se așeze cu adevărat în mașină. Repetați din nou procesul doar cu apă pentru a îndepărta resturile de murdărie rămase. Oțetul și bicarbonatul de sodiu nu vor igieniza precum înălbitorul cu oxigen, dar sunt mult mai puțin caustice.

Și nu uitați să lăsați ușa deschisa între spalari, astfel încât interiorul mașinii și garnitura ușii să se usuce. Doar asigurați-vă că niciun animal de companie curios nu se strecoară in masina de spalat.

Curatati garnitura:

garnitura masina de spalat

Garnitura de cauciuc din jurul ușii va fi probabil cea mai murdară parte a mașinii tale de spălat. Apa și umiditatea se pot aduna si ramane acolo, ceea ce creează mediul perfect pentru mucegai. Folosiți o perie de nylon cu peri moi și soluția de oțet / bicarbonat pentru a curăța bine zona.

Indepartati garnitura de cât mai mult posibil – aveți grijă să nu o rupeti, astfel încât să puteți curăța partile greu accesibile. Dacă veți vedea încă pete întunecate pe garnitura după o spălare bună, zona ar putea fi permanent colorată cu mucegai. Încercați să frecați acele pete cu înălbitor.

Și deși puteți folosi orice perie de nailon pentru a vă curăța mașina de spălat, tipul îngust care seamănă cu o periuță de dinți gigant este cea mai buna pentru a intra în locuri strânse.

Spălați tava:

Îndepărtați și curățați tava de detergent, precum și fanta în care alunecă. Această zonă poate acumula mucegai în timp.

Verificați Furtunurile:

Furtune masina de spalat

Îndepărtați periodic furtunurile de alimentare cu apă caldă și rece din spatele mașinii de spălat și verificați dacă există obstacole. Ar trebui să existe un filtru care să adune nisipul și murdăria, care pot acumula și împiedica spălarea să obțină suficientă apă pentru a funcționa eficient.

De asemenea, luați în considerare înlocuirea furtunurilor de cauciuc cu furtunuri din oțel inoxidabil, care sunt mult mai puternice, mai durabile și mai puțin susceptibile să se rupa. Și vorbind despre ruperea furtunurilor, nu uitați să opriți robinetele atât la furtunurile cu apă caldă cât și la cea rece atunci când plecati de casa pentru o perioadă lungă de timp; să zicem, mai mult de o săptămână. În acest fel, în cazul în care un furtun s-ar fi rupt în timp ce ești plecat, nu te vei întoarce intr-o casa inundata.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lasă o recenzie

    Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeste mai mult

    Privacy & Cookies Policy
    error: Acest continut este protejat!