Blog

Donald Trump blocat de Twitter și Facebook

Donald Trump a fost suspendat de catre Twitter și Facebook după ce a postat pe Twitter mesaje de incurajare pentru protestatarii care au atacat Capitolul SUA.

Într-un mesaj de pe retelele de socializare adresat protestatarilor, el a spus „Va iubesc” înainte de a le spune să plece acasă. De asemenea, el a repetat afirmații false despre frauda electorală.

Twitter a spus că au fost nevoiti sa elimine trei postari ale presedintelui pentru „încălcări grave ale politicii noastre de integritate civică”.

Compania a declarat că contul președintelui ar rămâne definitiv blocat dacă tweet-urile nu ar fi fost eliminate.

A continuat spunând că “Încălcările viitoare ale Regulilor Twitter … vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump.

In pagina de twitter a lui Trump se poate observa că trei dintre tweet-urile sale „nu mai sunt disponibile deoarece [au] încălcat” regulile Twitter.

Platforma utilizează această notificare specifică numai în cazurile în care deținătorii de cont au șters postarea ei înșiși.

Deși Twitter a refuzat să comenteze această decizie, acest lucru indică faptul că domnul Trump sau unul dintre asociații săi ar fi putut lua măsurile necesare pentru a restabili contul după terminarea interdicției de 12 ore.

„Nu sunt de acord”

Dan Scavino, directorul rețelelor de socializare de la Casa Albă, și-a folosit propriul cont pentru a publica o declarație în numele președintelui.

“Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă scot în evidență, totuși va avea loc o tranziție ordonată pe 20 ianuarie”, a spus el citandul pe Trump.

“Am spus întotdeauna că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acesta reprezintă sfârșitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre!”

Facebook și Instagram i-au blocat conturile lui Trump pentru 24 de ore. YouTube a eliminat, de asemenea, videoclipul.

Snapchat l-a restrictionat pe Trump să creeze noi postări, dar nu a spus dacă sau când va pune capăt interdicției.

Facebook a spus: „Am suspendat contul presedintelui, deoarece, în general, credem că contribuie, mai degrabă decât să diminueze riscul violenței ”.

Susținătorii săi au luat cu asalt senatul guvernului SUA și s-au ciocnit cu poliția, ducând la moartea unei femei.

Violența a oprit dezbaterea Congresului cu privire la victoria alegerilor democratului Joe Biden.

În camerel Senatului, republicanii contestă certificarea rezultatelor alegerilor din noiembrie.

Înainte de violență, președintele Trump le-a spus susținătorilor de pe National Mall din Washington că alegerile au fost furate.

Câteva ore mai târziu, în timp ce violența a crescut în interiorul și în afara Capitolului SUA, el a apărut in fata camerelor  și a repetat afirmația falsă.

El le-a spus protestatarilor „Va iubesc” și ia descris pe oamenii care au asaltat Capitolul drept „patrioți”.

YouTube a spus că a eliminat videoclipul deoarece „încălca politicile privind răspândirea fraudei electorale”.

Inițial, Twitter nu a eliminat videoclipul, ci a eliminat capacitatea de a redistribui postarea.

Cu toate acestea, ulterior au îndepărtat videoclipul și au suspendat contul președintelui.

Twitter a spus: „Am restricționat semnificativ postarile cu etichete care nu se  conformeaza Politicii noastre de integritate civică din cauza riscului de violență”.

Facebook a declarat pentru BBC: “Protestele violente de la Capitol ce au avut loc astăzi sunt o rușine. Interzicem incitarea la violență pe platforma noastră. Revizuim și eliminăm activ orice conținut care încalcă aceste reguli”.

Facebook a mai spus că în prezent caută și elimină conținut care a incitat sau a susținut asaltul Capitolului.

Marșul a fost parțial organizat online, inclusiv pe grupurile și paginile de pe Facebook.

Probabil că președintele ales, Joe Biden, va căuta să împiedice teoriile conspirației și extremismul pe rețelele sociale atunci când va intra în funcție.

 

Related Articles

Ce este, de fapt, vaccinul anti-COVID?

Alex Matei

HP Envy 15 – Laptopul care nu il poti lua cu tine.

Alex Matei

Samsung s21 – Merita sa il cumperi?

Alex Matei

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeste mai mult

Privacy & Cookies Policy
Nu puteți copia conținutul acestei pagini