Alex Matei
Image default
Telefoane | Tablete

Noi caracteristici de securitate ce vor veni cu Andoid 11: Concurenta directa cu Iphone

Cea mai recentă lansare Google preia o pagină din jurnalul de confidențialitate Apple.

Ca orice altă platformă mobilă, Android s-a străduit istoric să ia pasul cu celebrele funcții iOS pentru iPhone. Poate fi încă un drum lung de parcurs, dar noua previzualizare a dezvoltatorilor Android 11 arată că Google avansează cu cateva noi caracteristici axate pe confidențialitate.

În timp ce este posibil să doriți să evitați unele dintre erorile tipice de lansare și să vă faceți timp până când Android 11 își face debutul post-beta (de obicei în al treilea trimestru al anului), iată câteva dintre noile funcții de securitate pe care le primesc fanii Android.

Cateva lucrurile marunte…

„Controlul granular” este o frază de captare pentru securitate și este o caracteristică evidențiată în schema de permisiuni a aplicației Android 11. Schimband mai departe tipurile de opțiuni de permisiune „toate sau nimic”, Google și-a pus accentul pe individualizarea suplimentară a permisiunilor pe care le permitete fiecarei aplicații.

Android 11 vă permite să acordați unei aplicații permisiunea de a face ceva o singură dată (în loc de opțiunile actuale ale Android 10: întotdeauna, niciodată și numai atunci când aplicația este în uz). Dând permisiunea unei aplicații să vă acceseze locația, camera sau microfonul pentru o mai buna siguranta in sesiunea de utilizare a aplicației, puteți verifica ce tip de date sunt colectate de aplicațiile dvs. și cât de des.

Noua opțiune de permisiune merge mână în mână cu o dezvoltare interesantă în spațiul de stocare vizat de Android 11 – o caracteristică de confidențialitate a datelor care limitează capacitatea oricărei aplicații individuale de a privi datele telefonului dvs. în afara propriilor parametri. În timp ce unii dezvoltatori s-au plâns că funcția face ca aplicațiile să fie mai puțin capabile să interacționeze între ele, spațiul de stocare vizează să creeze un fel de sandbox digital pentru fiecare aplicație, astfel încât să nu interacționeze cu datele celorlalte aplicații în același mod în care au folosit-o pana acum.

Impuls biometric

Nu toată lumea este un fan al predării de către Google a amprentelor lor sau a datelor de recunoaștere facială, chiar dacă este în schimbul unor confidențialități specifice dispozitivului. Dar pentru unii, această securitate biometrică este o caracteristică care oferă o liniște sufletească imbatabilă.

Android 11 își extinde opțiunile pentru când puteți utiliza Deblocare Faciala sau amprentă digitală pentru a vă autentifica in aplicațiile și serviciile de pe telefon. În timp ce ne așteptăm ca aceste opțiuni să se concentreze pe aplicațiile care necesită securitate suplimentară, cum ar fi serviciile bancare și asistența medicală, încă așteptăm mai multe detalii, deoarece etapele pentru Previzualizare pentru dezvoltatori și beta dau loc unei versiuni oficiale a versiunii Android 11.

Ce este în portofelul tau?

De ce să iei permisul de conducere cu tine dacă poți merge fără numerar și să ai un portofel securizat dedicat pe telefon? Acesta este cel mai recent ton al lui Android 11 pentru persoana care se gândește la confidențialitate. Bazându-se pe aplicații fără portofel, cum ar fi Google Pay, sistemul de operare oferă acum un nou suport pentru stocarea securizată a documentelor de identitate, cum ar fi o un permis de conducere.

Încă nu avem toate detaliile despre utilizarea tehnologiei Android 11, dar din decembrie anul trecut fanii așteaptă cea mai recentă caracteristică de acreditare a ID-ului Google, care este prevăzută să funcționeze cu anumite telefoane care rulează Android R și cipul Snapdragon de la Qualcomm.

Provocarea rămasă

Chiar și cu aceste update-uri de securitate, Android are un drum lung de parcurs pentru a atinge standardul de aur stabilit de iOS-ul Apple. În mare măsură, asta are legătură cu punerea în funcție a bazei de clienți a celei mai importante caracteristici de securitate a oricărui sistem de operare mobil: actualizările sistemului de operare. Asigurați-vă că aveti cea mai recentă versiune a oricărui sistem de operare, este esențial pentru a vă păstra în siguranță, deoarece, în esență, vă imunizează telefonul împotriva familiilor întregi de malware și amenințări de securitate.

Dar pana a noi update-uri noi vom urmari cu interes ce ne va oferi pe parcurs Android 11

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lasă o recenzie

    Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeste mai mult

    Privacy & Cookies Policy
    error: Acest continut este protejat!