Tech News

Recunoașterea facială poate identifica persoanele care poartă măști

Compania Japoneză NEC, care dezvoltă sisteme de recunoaștere facială, a lansat un nou sistem care poate identifica oamenii chiar și atunci când poartă măști.

Noul sistem se orienteaza catre părți ale feței care nu sunt acoperite, cum ar fi ochii, pentru a putea verifica identitatea.

Verificarea durează mai puțin de o secundă, cu o rată de precizie mai mare de 99,9%, spune NEC.

Poliția Metropolitana folosește recunoașterea facială NeoFace Live de la NEC pentru a compara fețele persoanelor dintr-o mulțime cu cele aflate pe o listă de urmărire.

Acest nou sistem se poate integra cu un sistem de plata pentru a nu mai fi nevoit sa folosesti cardul sau sa atingi anumite suprafete.

Cei de la NEC deja au un parteneriat si au inceput sa testeze acest sistem cu cei de la Lufthansa si Swiss International Airlines.

Shinya Takashima, asistent manager al diviziei de platforme digitale NEC, a declarat agenției de știri Reuters că tehnologia ar putea ajuta oamenii să evite contactul cu suprafețele într-o serie de situații.

Acesta a fost introdus pe măsură ce „nevoile au crescut și mai mult din cauza situației coronavirusului”, a adăugat el.

Înainte de pandemia de coronavirus, algoritmii de recunoaștere facială reușeau să identifice intre 20-50% din imaginile persoanelor purtând măști de față, potrivit unui raport al Institutului Național de Standarde și Tehnologie.

Dar până la sfârșitul anului 2020, a raportat o îmbunătățire vastă a preciziei.

Legal sau ilegal?

Recunoașterea facială s-a dovedit controversată.

Au existat întrebări cu privire la cât de bine sistemele recunosc nuanțe mai întunecate ale pielii, alături de preocupările etice cu privire la violarea vieții private.

În august, utilizarea acestor sisteme de către forțele de poliție galeze a fost considerată ilegală într-un caz introdus de un militant pentru drepturile civile.

Și în SUA marile companii de tehnologie, inclusiv Amazon și IBM, au suspendat utilizarea software-ului de recunoaștere facială de către ofițerii de poliție, pentru a le oferi parlamentarilor timp să ia în considerare legislația cu privire la modul în care ar trebui să fie implementat.

Related Articles

Surpriza de inceput de an. Samsung Galaxy S21 va fi lansat pe 14 ianuarie – o luna mai devreme

Alex Matei

Samsung s21 – Merita sa il cumperi?

Alex Matei

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeste mai mult

Privacy & Cookies Policy
Nu puteți copia conținutul acestei pagini